Norveška savladala BiH na Grbavici

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Norveška savladala BiH na Grbavici

Mlada reprezentacija BiH u šestoj kvalifikacijskoj utakmici za plasman na Euro poražena je od Norveške. 

Selekcija koju vodi Darko Nestorović nakon šest odigranih utakmica ne zna za pobjedu i u grupi 9 nalazi se na posljednjoj poziciji, a ovog puta kao pobjednik u duelu sa BiH izašla je Norveška slavivši na Grbavici sa 1:0.

Na samom otvaranju utakmice naš državni tim je uspio stvoriti dobru šansu. Prvi šut u okvir gola je uputio Milošević, ali njegov udarac je završio pravo u rukama golmana Rossbacha. U nastavku utakmice golu BiH su zaprijetili i Norvežani. Prvo je pravo u Pirića šutirao Elyounoussi, da bi potom udarac Aursnesa blokirao Saničanin. 

Novu ozbiljniju šansu za BiH bilježimo u 36. minuti. Nakon velike gužve u šesnaestercu lopta je stigla do Bajića kojem je malo falilo da zahvati loptu i pošalje je prema golu Norveške. Odgovor je stigao samo devet minuta kasnije, kada je Elyounoussi izašao sam pred naš gol, ali stopostotnu šansu je na sjajan način odbranio Pirić i tako sačuvao mrežu netaknutom. 

Nakon što se na odmor otišlo bez golova, izabranici Darka Nestorovića su činili sve da dođu do prednosti. U petoj minuti nastavka sjajnu priliku za BiH je propustio Milošević čiji udarac je krajnjim naporom odbranio Rossbach.

Norveška je u 57. minuti uspjela postići vodeći pogodak, a strijelac je bio Elyounoussi nakon asistencije Zahida. Nakon primljenog pogotka BiH nije napravila niti jednu ozbiljniju priliku sve do samog finiša utakmice, kada je Sadiković šutirao pored gola. 

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo U-21:

BiH - Norveška 0:1

BiH: Pirić, Čivić, Saničanin, Jovičić, Sadiković, Redžić, Milošević, Bajić, Hajradinović, Zec, Popović

Norveška: Rossbach, Haraldseid, Gronner, Grogaard, Aursnes, Fossum, Zahid, Odegaard, Berge, Daehli, Elyounoussi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi