Nova FIFA rang lista: Rekord Perua, BiH sve lošija

Pretekao nas i Kongo

Nova FIFA rang lista: Rekord Perua, BiH sve lošija

E. Škorić

Objavljena je najnovija lista najboljih svjetskih reprezentacija i na prvom mjestu je i dalje Njemačka.

Nije bilo promjena na vrhu, pa su Nijemci prvi, Brazilci drugi, slijede Portugalci, Argentinci i Belgijanci, te Poljaci.

Francuzi su skočili na sedmo, a Španci sa 11. na osmo mjesto, dok je Čile deveti, a po prvi put u historiji Peru je ušao u Top 10, dok su ispali Švicarci (-4) i Kolumbijci (-3).

Bosna i Hercegovina je sa 36. pala na 40. mjesto, dok su nas pretekli Austrijanci koji su napredovali čak 18 mjesta, te DR Kongo. Od selekcija iz regije, Hrvatska je 18., Srbija 38., Crna Gora 54., Slovenija 68...

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Loše igre Zmajeva u završnici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo prouzrokovale su pad na FIFA rang listi, a naravno i zatvorili smo sebi vrata na Mundijal u Rusiju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi