Nova glupost Husića koštala Željezničar pobjede

Bez pobjednika na Bilinom polju

Nova glupost Husića koštala Željezničar pobjede

M. Šljivak

Fudbaleri Čelika i Željezničara remizirali su (1:1) u derbiju 7. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Slab meč je odigran na Bilinom polju, a na kraju pobjednika nije bilo.

Prvo poluvrijeme derbija u Zenici nije donijelo apsolutno ništa. Igrao se jako loš fudbal između dva kaznena prostora uz poneki pogled prema protivničkom golu.

Šuteva je bilo, ali nijedan ozbiljan sve do 45. minute prvog dijela kada je pokušaj Brkovića odbranio golman Željezničara Vedran Kjosevski.

Na odmor se otišlo s nepopularnih 0:0, ali je u nastavku viđena mnogo kvalitetnija utakmica.

Od 64. do 66. minute viđene su tri velike šanse. Prvo je Brković šutirao škaricama, ali je s gol-linije izbacio Siniša Stevanović, da bi u nastavku Željo imao dvije velike šanse.

Ivan Lendrić je izašao sam pred golmana Ružića, koji brani njegov udarac, da bi potom šut Bevaba završio u rukama domaćeg čuvara mreže.

Ružić je odbranio u 79. minuti i udarac rezevriste Lazića, zatim i Beganovića, da bi u 81. minuti Željo poveo. Ubačaj Miroslava Stevanovića glavom u mrežu posprema Samir Bekrić za prednost Plavih od 1:0.

Samo četiri minute kasnije penal za Čelik. Husić je oborio Plisku, a sudija Skakić pokazuje na bijelu tačku. Precizan je Marin Popović za izjednačenje rezultata na 1:1.

Do kraja susreta Željo je imao veliku šansu. Udarac Boccaccinija uz dosta muke hvata Ružić, te je do kraja meča ostalo 1:1.

Premijer liga BiH, 7. kolo:

Čelik - Željezničar 1:1 (Ma. Popović 86'/ pBekrić 81')

ČELIK: Ružić, Šivšić, Popović, Brković, Pezer, Hećo, Marković, Pliska, Hrkać, Smriko.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Stevanović, Boccaccini, Jahić, Bekrić, Bevab, Beganović, Lendrić, Radinović, Husić, M.Stevanović.


 

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi