Nova pobjeda Sloge

Druga liga Sjever, 2. kolo

Nova pobjeda Sloge

J. Duvnjaković

Na stadionu u Simin Hanu danas je odigrana derbi utakmica 2. kola Druge lige FBiH-Sjever između domaće Sloge i ekipe Mramora.

Prisebnost u ključnim momentima Sloga je krunisala sa dva pogotka i slavila pobjedu od 2:0. 

Prvu šansu imali su već u trećoj minuti. Silovit udarac sa desetak metara golman Mramora Bajrić skreće u korner. 

U 14. minuti prva šansa za Mramor. Kasumović uzima loptu nakon greške u odbrani Sloge, ali šutira slabo sa ivice šesnaesterca. 

Do pred sam kraj vodila se žestoka bitka na sredini terena, a u 38. minuti Slogi je poništen gol zbog ofsajd pozicije.

U 45. minuti Sloga postiže prvi pogodak, nakon nesporazuma u odbrani Mramora Mešić nije imao težak zadatak, te postiže lagan pogodak.

Drugo poluvrijeme počelo je nešto sporijom igrom na obje strane, a u 60. minuti dosuđen je penal za Slogu koji u gol za 2:0 pretvara Salamović. 

Do kraja još dvije stopostotne prilike za Mramor, u 67. minuti Kasumović izlazi sam pred golmana Sloge Brezičanina, ali lob odlazi preko gola.

U 82. Minuti Mramor je imao i najizgledniju priliku na utakmici, Džanić prolazi po desnoj strani i ubacuje loptu u peterac, ali Kasumović i Kucalović slabo reaguju pa lopta odlazi pored gola.

Do kraja je ostalo 2:0 za Slogu.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Druga liga Sjever, 2. kolo:

Svatovac - Sloga Tojšići 1:0
Slaven - Prokosovići 1:1
Sloga Simin Han - Mramor 2:0
Posavina - Ingram 3:1
Radnik - Dinamo 2:2
Gradina - Bosna Mionica 1:1
Dizdaruša - Mladost Malešići 2:1
Bosna Kalesija - Priluk 2:0

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.