Nova pobjeda Zvijezde 09, iznenađenje u Mrkonjić Gradu

4. kolo Prve lige Republike Srpske

Nova pobjeda Zvijezde 09, iznenađenje u Mrkonjić Gradu

S. Mlaćo

Danas su odigrane četiri utakmice 4. kola Prve lige Republike Srpske.

U veoma zanimljivom duelu koji je kasnio zbog nevremena, Zvijezda 09 savladala je Slaviju iz Istočnog Sarajeva sa minimalnih 1:0 i slavila četvrtu pobjedu ove sezone

Domaći su poveli u 32. minuti kada je Dejan Vučić matirao Ivana Butorovića, za ispostavit će se kasnije, konačnih 1:0.

Do kraja bilo je nekoliko prilika na obje strane, ali rezultat se nije mijenjao.

U Doboju bodove su podijelili Sloga i Kozara 1:1. Sloga je povela već u osmoj minuti kada Borislav Lukić pogađa za slavlje domaćih navijača, a za konačnih 1:1 pogodio je sa 11. metara Nebojša Stjepanović.

Veliko iznenađenje vidjela je publika u Mrkonjić Gradu gdje je Tekstilac sa 2:1 savladao ove sezonu sjajnu Slobodu. Gosti su poveli u 35. minuti kada sa 11. metara Ilića matira Aleksandar Milaković, a u 78. minuti na 2:0 povisuje Igor Susaković. Domaći su do kraja uspjeli smanjiti i to autogolom Vladanka Komlenovića u četvrtoj minuti sudijske nadoknade.

Drina iz Zvornika na svom terenu sa minimalnih 1:0 savladala je Napredak, a junak pobjede bio je Ognjen Stepanović u 30. minuti meča.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Zbog nevremena za sutra je odgođen meč između Rudar Prijedora i Željezničar Sport teama.

U 19 sati počeo je meč između Sutjeske i Podrinja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi