Novaković: Nećemo odustati od borbe za prvo mjesto

Napadač HNK Orašje

Novaković: Nećemo odustati od borbe za prvo mjesto

S. Mlaćo

U zimskom prelaznom roku HNK Orašje pojačao je i 22-godišnji napadač Milovan Novaković.

Novaković je prošlu polusezonu proveo u Zvijezdi 09 iz Etno sela Stanišići, a u redovima popularnih Labudova sa Save vjeruju da su njegovim angažmanom napravili pravi potez.

"Prvi dojmovi su odlični. Ima tu zaista par dobrih igrača, a otišlo je par standardnih. Međutim, pojačali smo se i mislim da tu ne bih trebalo biti problema što se toga tiče, a treniramo dobro i za sada nemamo problema sa povredama. Mislim da ćemo ostati u borbi za Premijer ligu", priča Novaković za SportSport.ba.

Prva liga Federacije odavno nije bila kvalitetnija, što je priznao i naš sagovornik.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Znam da je Prva liga jako kvalitetna, jer sam igrao Prvu ligu RS i mislim da je mnogo kvalitetnja od te lige. Imam par prijatelja iz Bosna Seme i NK Bosne Visoko s kojima se često čujem i oni su mi rekli kakva je liga. To su sve prijatelji koji su igrali u Sarajevo sa mnom kada sam bio junior. Vidim se kao dobro pojačanje za Orašje, jer sam željan golova i hoću da pomognem svom novom timu u borbi za prvo mjesto. Kao favorita za prvo mjesto vidim NK Travnik i NK Bosna, ali i nas, jer nećemo odustati od prvog mjesta", dodao je Novaković. 

Novaković je u prvom dijelu sezone u Prvoj ligi RS upisao devet nastupa uz dva pogotka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi