Novaković: Velika mi je želja da pobijedimo Željezničar

Stoper bordo tima pred derbi

Novaković: Velika mi je želja da pobijedimo Željezničar

E. Škorić

Sarajevo u subotu dočekuje Željezničar u velikom gradskom derbiju, koji će biti odigran u sklopu petog kola Premijer lige BiH.

Bordo tim se priprema za okršaj s gradskim rivalom, a o pripremama govori pouzdani stoper Sarajeva Saša Novaković.

“Pripremamo se najbolje što možemo. Imamo dobru priliku u subotu da se vratimo na pobjednički kolosijek, poslije dvije lošije utakmice u posljednjim sedmicama. Sigurno je da imamo kvalitetnu ekipu i to moramo pokazati. Ušli smo u probleme na početku sezone, koje smo sami sebi napravili i sami se moramo izvući iz tih problema, a najbolji način za to je pobjeda i dobra igra", rekao je Novaković, osvrnuvši se potom na ekipu Željezničara.

“Gledao sam utakmicu protiv Borca i smatram da je Željezničar pokazao određen karakter obzirom da su se vratili iz negativnog rezultata, ali nisu pokazali naročito kvalitetnu igru i vjerujem da imamo dobru priliku da dođemo do pobjede, naravno uz pomoć naših navijača.”

Istakao je kako ima veliku želju pobijediti u derbiju.

“Moja velika želja je da dođemo do pobjede u subotu. Dati ću sve od sebe za to i uz borbu od prve minute vjerujem da to možemo uraditi. Posljednji derbi je bio sjajan za nas, jedno od najljepših iskustava za mene i nadam se da ćemo ponoviti i u subotu takav rezultat.”, zaključio je Novaković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjećamo da se derbi igra u subotu od 20 sati na stadionu Koševo.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi