Nove pobjede Tomislava i Turbine

Zanimljivo u Drugoj ligi FBiH grupa Jug

Nove pobjede Tomislava i Turbine

A. Beganović

Vodeće ekipe Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine grupa Jug, Turbina i Tomislav, u 8. kolu su upisale nove pobjede.

Turbina je u Jablanici savladala Blagaj (2:1), a sva tri pogotka postignuta su u prvom poluvremenu.  Ekipa iz Jablanice je mnogo bolje otvorila susret i u 16. minuti je preko Eldina Beše stigla do prednosti.

No, u 37. minuti Sanjin Cerovina je postigao pogodak za 1:1, da bi pet minuta kasnije Jasmin Bevap pet minuta kasnije savladao Ekrema Nezirevića za konačnih 2:1.

Fudbaleri Tomislava su bez većih problema nadigrali Troglav 1918 (3:0), a pitanje pobjednika odlućeno je u prvom poluvremenu, odnosno na samom otvaranju susreta.

U 5. minuti Mario Šimić je pogodio za 1:0, tri minuta kasnije Ivan Jurič je udvostručio prednost Tomislava, da bi u 12. minuti Mario Pavić pogodio, za kasnije će se ispostaviti, konačnih 3:0.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

U duelu Kupresa i Neuma nije bilo golova, a danas će se sastati Sloga - Stolac, Grude - Brotnjo, Kamešnica - Igman, Rama - Klis, te Šujica - Posušje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.