Nove pobjede Željezničara i Sarajeva, remi u Bijeljini

Premijer omladinska liga BiH za pionire

Nove pobjede Željezničara i Sarajeva, remi u Bijeljini

S. Mlaćo

Ovog vikenda odigrane su utakmice 4. kola Premijer omladinske lige BiH za pionire.

Pioniri Slobode sa 9:0 deklasirali su Vitez, dok je nade Zrinjskog sa 3:2 slavile u gostima kod Krupe. Za Mostarce je dva pogodio David Novak, te jednom Matej Šakota. Za Krupu su pogotke u drugom poluvremenu postigli Vasilije Pucar i Džafo Hadžić.

Radnik i Čelik su podijelili bodove na Gradskom stadionu u Banja Luci. Za 1:0 pogodio je Milan Gavrić u 31. minuti, a bod gostima sedam minuta kasnije donio je Tarik Kovač.

Široki Brijeg je na SC "Musa-Karačić" nadigrao GOŠK sa 5:0. Mrežu Pave Jurkovića pogađali su tri puta Josip Planinić, te po jednom Silvijo Čamber i Tomislav Krstanović.

Željezničar je u Banja Luci novi trijumf upisao protiv domaćeg Borca. Na samom početku poveli su domaći. Mrežu Emina Kokanovića u petoj minuti matirao je Dragoljić Leontije-Luka, a samo sedam minuta kasnije stvari na početak vraća Din Ćutahija. Isti igrač u 26. minuti pogađa za vodstvo svog tima, da bi posao završio u 38. minuti Amar Musić.

FK Sarajevo je još u petak sa 11:0 deklasiralo Mladost Doboj Kakanj. Nakon četiri odigrana kola na vrhu su gradski rivali Sarajevo i Željezničar sa po 12 osvojenih bodova, dok devet ima Borac. GOŠK i Mladost su još uvijek bez bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi