Novi rekord po broju gledatelja na terenima u BiH

Preko 18.000 gledatelja na utakmicama

Novi rekord po broju gledatelja na terenima u BiH

M. Šljivak

Prethodnog vikenda odigrane su utakmice petog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Ovo kolo donijelo je najveći broj posjetilaca u ovoj sezoni. Osam susreta širom Bosne i Hercegovine posmatralo je 18.200 ljubitelja fudbala.

Najveća posjeta zabilježena je u Mostaru na utakmici Zrinjskog i Širokog. Pet hiljada ljudi na ovom meču je međutim pognute glave napustilo stadion Pod Bijelim brijegom, jer nisu mogli vidjeti pogotke u derbiju kola.

Drugi meč po posjećenosti je bio onaj u Zenici između Čelika i Sarajeva. Oko 4500 gledatelja je bilo na Bilinom polju, od kojih su većina bili navijači bordo tima s obzirom na to da su vatreni domaći navijači još uvijek u bojkotu.

Meč Željezničara i Veleža na Grbavicu posmatralo je 3.500 gledatelja, a solidna posjeta je bila i u Banja Luci, gdje je poraz Borca od Olimpica gledalo 2.500 navijača.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Po 1.000 gledatelja bilo je na utakmicama Radnik - Sloboda i Vitez - Mladost, dok je meč Slavije i Drine pratilo oko 500 ljubitelja fudbala.

Uvjerljivo najslabija posjeta bila je u Gradišci, gdje je meč Rudara iz Prijedora i Travnika gledalo svega 200 ljudi. 

grad utakmica posjeta
Mostar Zrinjski - Široki 5.000
Zenica Čelik - Sarajevo 4.500
Sarajevo Željezničar - Velež 3.500
Banja Luka Borac - Olimpic  2.500
Bijeljina Radnik - Sloboda 1.000
Vitez Vitez - Mladost 1.000
Istočno Sarajevo Slavija - Drina 500
Gradiška Rudar - Travnik 200
Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.