Novi semafor u funkciji, stari ostaje u rezervi

Bilino polje spremno ugostiti Andoru

Novi semafor u funkciji, stari ostaje u rezervi

D. Kurbegović

Nogometna reprezentacija BiH u nedjelju će na Bilinom polju dočekati selekciju Andore u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Zenica je uvijek bila dobar domaćin našoj reprezentaciji, a domaćini se posljednjih dana trude da do nedjelje sve bude na nivou.

Kao što smo već pisali, novi semafor na južnoj strani stadiona je postavljen i svoju će premijeru imati u nedjelju, dok će stari semafor, koji je prvobitno trebao biti srušen ipak ostati na sjevernoj strani i koristit će se kao rezerva novom, ako bi došlo do kakvih problema.

Novi semafor je napravljen zahvaljujući N/FSBiH, gradu Zenici, te fondovima FIFE i UEFE, koji su namijenjeni za modernizaciju sportske infrastrukture. Ukupni projekat vrijednosti je 400.000 KM, a na displeju veličine 70 kvadratnih metara u nedjelju će biti prikazani profili igrača, te podaci koji se budu bilježili u toku utakmice.

Novina je i da će se pojačati ozvučenje na stadionu, tako da je postavljeno još 16 manjih zvučnika po cijelom stadionu, kako bi i taj segment bio na najvišem nivou. 

Na stadionu se trenutno vrši čišćenje stolica, uređenje terena do sitnih detalja, te finalizacija i male tehničke stavke kada je u pitanju novi semafor. Iskreno se nadamo da će u nedjelju sve proteći u najboljem redu, te da ćemo uz standardno pune tribine stadiona doći do nove pobjede u kvalifikacijama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.