Novi Travnik pregazio Podgrmeč, poraz Jedinstva u Jajcu

Odigrana tri susreta Prve lige

Novi Travnik pregazio Podgrmeč, poraz Jedinstva u Jajcu

M. Šljivak

Još tri meča sedmog kola Prve lige Federacije BiH odigrana su danas, a do pobjeda su došle ekipe Novog Travnika i Metallghea.

Novi Travnik je deklasirao Podgrmeč s 5:1...

Gosti su dobro ušli u meč. Poveli su s 1:0 golom Paunovića nakon 12 minuta igre, ali su zatim na terenu postojali samo domaći igrači.

Izjednačio je Buljubašić u 19. minuti na 1:1, domaći su ostali sa igračem manje u 50. minuti, ali to im nije smetalo da postignu čak četiri gola do kraja za konačnih 5:1.

Metalleghe je u Jajcu savladao Jedinstvo s 2:1.

Domaći tim je poveo s 1:0 u 53. minuti golom Pljevljaka, izjednačio je Delić u 59. minuti, ali je rezervista Dilberović u 81. minuti pogodio za veliku pobjedu domaćeg tima.

Meč GOŠK-a i Bratstva u Gabeli završen je bez golova (0:0).

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Prva liga FBiH, 7. kolo:

GOŠK - Bratstvo 0:0
Novi Travnik - Podgrmeč 5:1 (Buljubašić 19', Muzgonja 57'ag, Rezdeušek 73', Prutina 79', Gavrić 84' / Paunović 12')
Metalleghe - Jedinstvo 2:1 (Pljevljak 53', Dilberović 81' / Delić 59')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.