Novinarska loža prokišnjava, teren u sve lošijem stanju

Na Bilinom Polju

Novinarska loža prokišnjava, teren u sve lošijem stanju

D. Kurbegović

Bilino polje je stadion na kojem svoje utakmice igraju NK Čelik i državne nogometne reprezentacije, a kako vrijeme prolazi, u sve lošijem je stanju iako se godinama u njega ulažu sredstva.

Stadion koji kotira kao najbolji u našoj državi u sve je lošijem stanju, a to se posebno odnosi na travnjak. Ogromna novčana sredstva koja su uložena u novi travnjak izgleda da će u skorijoj budućnosti biti uzaludno utrošena.

Preduzeće "Alba" koja se bavi održavanjem travnjaka stadiona Bilino polje, na godišnjem nivou od Grada Zenice naplaćuje nevjerovatnih 160.000 KM, to na mjesečnom nivou iznosi preko 13.000 KM. Pitamo se s razlogom, šta to radnici ove firme rade na terenu, kada je on iz dana u dan sve gori.

Na posljednjoj utakmici Premijer lige za ovu sezonu između Čelika i Mladosti, novinari nisu imali uslove za rad, budući da je lijeva strana istočne lože stadiona Bilino polje prokišnjavala. O terenu nećemo trošiti riječi, igrači su imali veoma teške uslove za igru što se vidi u našoj galeriji fotografija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mnogo je nelogičnih stvari kada je u pitanju Nogometni klub Čelik i stadion Bilino polje. Radnici koji su decenijama održavali teren stadiona nisu primili 17 plata i ne uplaćuje im se zdravstveno i penziono osiguranje. S druge strane firma "Alba" naplaćuje masno usluge za nerad, a na kraju će najviše ispaštati navijači Čelika i reprezentacije BiH u nogometu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi