Novo pojačanje: Maribor doveo Adnana Ahmetovića

Mladi nogometaš bh. porijekla

Novo pojačanje: Maribor doveo Adnana Ahmetovića

S. Mlaćo

Slovenski Maribor doveo je novo pojačanje u svoje redove.

Naime, novi član ovog tima postao je 19-godišnji Adnan Ahmetović, koji vodi porijeklo iz Bosne i Hercegovine.

Ahmetović je već igrao u Sloveniji, tačnije za tim Kopera, a u najjačem rangu Slovenije debitirao je u duelu protiv Gorice gdje je upisao 44 minute. Nije se naigrao za seniorski tim, dok je u omladnskoj ligi u 26 utakmica postigao 23 gola, uključi i tri pogotka na jednoj utakmici svom sada već novom klubu Mariboru.

Očigledno je to bila najbolja preporuka čelnicima Maribora da ovog talentovanog nogometaša dovedu u svoje redove.

Treba istaći da su su slovenski mediji prelazak dolazak Ahmetovića u Viole dočekali sa čuđenjem, s obzirom da se, kako ističu, radi o napadaču koji nije poznat slovenskoj javnosti.

Maribor će ove sezone igrati grupnu fazu Lige za prvaka, a nalazi se u grupi sa Spartak Moskvom, Sevillom i Liverpoolom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi