Novom Travniku pripao derbi, FK Vitez slavio u D. Vakufu

Zanimljivi susreti Druge lige FBiH grupa Zapad

Novom Travniku pripao derbi, FK Vitez slavio u D. Vakufu

S. Mlaćo

Nakon četiri jučerašnje utakmice, danas je sa tri susreta kompletirano 7. kolo Druge lige FBiH grupa Zapad.

U derbiju kola Novi Travnik je deklasirao Kiseljak sa 3:0. Strijelci za Novotravničane bili su Kenan Heco, Mario Mamuša i Senid Hodžić sa 11. metara. Sva tri pogotka postignuta su u drugom poluvremenu.

U Bihaću su snage odmjerili Brekovica 78 i Sloga, a gosti su slavili 2:0. Prvi pogodak viđen je već u drugoj minuti kada je mrežu mladog Ahmeda Fajkovića pogodio Stefan Kladar, a konačnih 2:0 postavio je u trećoj minuti sudijske nadoknade Besim Ibričić, brat mnogo popularnijeg Senijada Ibričića.

Zanimljiv meč viđen je u Donjem Vakufu gdje je FK Vitez sa 2:1 savladao Radnik Donji Vakuf.

Gosti su poveli u sedmoj minuti preko Admira Zukana, ali domaći već u 24. minuti se varaćaju. Husein Hajdarević je matirao Selmana. Do kraja dosta uzbuđenja. Prvo su domaći propustili da pogode sa 11. metara u 80. minuti, a zatim tri boda gostima donosi šest minuta prije kraja Denis Imamović.

Na prvom mjestu sa Podgrmeč sa 16 osvojenih boodva, dok Novi Travnik i FK Vitez imaju po 14. Na dnu je Vitez bez bodova, a Krajišnik ima četiri boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi