Novom Travniku protiv Rudara tri boda za zelenim stolom

Uoči pokušaj prevare domaćeg tima

Novom Travniku protiv Rudara tri boda za zelenim stolom

S. Mlaćo

NK Novi Travnik od danas ima tri boda prednosti u odnosu na cazinsku Krajinu na tabeli Druge lige FBiH grupa Zapad. 

Naime, Novi Travnik je imao bod prednosti, ali Novotravničanima su dobili odluku o registrovanju utakmice proiv Rudara iz Han Bile u njihovu korist rezultatom 3:0.

Taj meč je završen rezultatom 1:1, međutim iz NK Novi Travnik su se žalili istakavši da domaći igrač Kenan Kasumović  nije bio u zapisniku od samog početka, ali je ipak ušao u igru u 66. minuti.

Uvidom u karticu igrača Kenana Kasumovića u Coetu, utvrđeno je da isti ne posjeduje upisan i zaveden ugovor igrača, što po članu 61 Pravilnika o registraciji, statusu i transferu igrača uslov za nastup u prvenstvenim i Kup utakmicama Druge lige NS FBiH.

Iz NK Novi Travnik istakli su zahvalnost ponajviše sekretaru kluba Harisu Čakiću koji je uočio pokušaj prevare domaćeg kluba, te tako svom klubu donio dodatna dva boda, veoma bitna u borbi za prvo mjesto.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi