Futsal reprezentacija BiH uoči Kazahstana

Novoselac: Imamo kvalitet da pobijedimo snažnog protivnika

D. Kurbegović

Futsal reprezentacija BiH sutra će u zeničkoj Areni dočekati selekciju Kazahstana u okviru prve utakmice baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo. Favorit na papiru je gostujuća ekipa, ali naši reprezentativci neće se lako predati, te su uvjereni da mogu napraviti iznenađenje i kroz dvije utakmice slaviti prolaz na prvo veliko takmičenje kada je u pitanju mali nogomet.

Uz Lalića, Mulahmetovića sigurno najbolji hakler posljednjih 10 godina je Dražen Novoselac, ovaj omaleni Sarajlija svojim atraktivnim potezima oduševljava sve one koji vole futsal u našoj zemlji.

Uoči sutrašnje utakmice za SportSport.ba najavio je šanse naše reprezentacije u dvomeču protiv Kazahstana.

"Dobro nam je došao mini ciklus priprema u Zenici, šta možemo očekivati u ove dvije utakmice, to je sigurno da možemo izboriti odlazak na Evropsko prvenstvo jer imamo veliki broj kvalitetnih igrača. Igramo protiv Kazahstana, to zvuči da nije neka sila u ovome sportu, ali davanjem državljanstva nekolicini igrača iz Brazila će nam sigurno otežati posao. Nedostatak će nam sigurno biti izostanak kapitena Mulahmetovića, ali očekujem pobjedu prvoj utakmici" nada se Novoselac.

Kazahstan bi trebao pasti uz veliku podršku s tribina.

"Sigurno da tri Brazilca će nam predstavljati problem, to je Ruska škola, neće nam odgovarati, ali nećemo ni mi njima odgovarati jer nismo šablon ekipa. Pokušat ćemo u prvoj utakmici pobijediti sa malo golova u konačnici utakmice, ovom prilikom pozivam navijače da nas podrže, mi ćemo se sigurno uz veliku borbu odužiti na terenu", kazao je za SportSport.ba Novoselac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.