Novotravničani savladali bh. malonogometne haklere

Iznenađenje na 21. Šutkovom memorijalu

Novotravničani savladali bh. malonogometne haklere

S. Mlaćo

Jučer je u Bugojnu odigran peti dan 21.Šutkovog memorijala, a  ublika je definitivno mogla uživati u  veoma kvalitetnim i zanimljivim utakmicama.

Kod omladinaca sigurne pobjede zabilježili su ekipe Preporod Livno, Građevinari Šibenica i NK Sport Prevent, dok su u seniorskoj konkurenciji odigrane dvije utakmice.

MNK Fajkaš iz Donjeg Vakufa bez većih problema savladao je Disco club Iskra (6:0), dok su pravu poslasticu odigrali Općina Novi Travnik i caffe Zeko (2:1).

Za caffe Zeko, ujedno i jednog od najvećih favorita za osvajanje prvog mjesta i  nagrade od 10.000 KM nastupali su bh.malonogometni hakleri te par domaćih igrača kao što su Karašin, Radmilović, Mulahmetović, Mršo, Aladžić, Džuderija, Kahvedžić, Jelić i Kmetaš, dok su novotravničane predvodili: Čakić, Hodžić, Petak, Zatagić, Demirović, Zukan, Tolja, Skopljak, Grizić, Tatar.

Favorizovani caffe Zeko poveo je preko Aladžića, ali su Novotravničani na samom kraju pogotcima Zatagića i Zukana par sekundi prije kraja uspjeli slaviti i napraviti prvo veliko iznenađenje na turniru.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi