NS FBiH kaznio vinovnike incidenata, da li će i sudije?

Novčane kazne i suspenzije

NS FBiH kaznio vinovnike incidenata, da li će i sudije?

E. Škorić

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine održala je danas sjednicu.

Na sjednici je doneseno nekoliko odluka, a među ostalim je Ivan Jurinović, pomoćni trener Metalleghea iz Jajca, suspendovan na godinu dana zbog fizičkog napada na predstavnika Bratstva Nusreta Helića. Osim toga, kažnjen je i sa 1.000 KM novčane kazne.

NK Metalleghe se zbog slabe organizacije na utakmici protiv Bratstva u 11. kolu kažnjava sa 1000 KM, a Zvijezda sa 2000 KM zbog istog razloga.

Ipak, očito je da nešto ne štima u Prvoj ligi FBiH,  gdje se iz kola u kolo žali veliki broj klubova. I to nije samo ove sezone, optužbi je bilo i proteklih godina, pa ostaje da vidimo hoće li čenici Nogometnog saveza FBiH nešto poduzeti po tom pitanju.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Jasno je da je veliki broj loših sudijskih odluka, pa bi prema tome trebalo da ispaštaju i oni koji ne odrade svoj posao na najbolji mogući način. Ne želimo braniti vinovnike, ali Nogometni savez Federacije BiH konačno treba smoći snage i kazniti one zbog kojih i dolazi do incidenata.

Odluke Disciplinske komisije možete pogledati OVDJE.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.