NSBiH osudio napad na sudije

Nakon neimilih događaja u Širokom Brijegu

NSBiH osudio napad na sudije

M. Šljivak

Nakon što su sinoć nakon meča na Pecari između Širokog i Sarajeva napadnute sudije Ognjen Valjić, Sreten Udovičić i Senad Ibrišimbegović, oglasio se Nogometni savez BiH.

Iz krovne kuće bh. fudbala oštro su osudili fizički napad koji se desio i navode kako će se preduzeti mjere da se ovakve stvari više ne ponove.

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine najoštrije osuđuje napade koji su, za sada, neidentifikovana lica izvršila na sudije Ognjena Valjića, Sretena Udovičića i Senada Ibrišimbegovića nakon utakmice 10. kola BHT Premijer lige NK Široki Brijeg - FK Sarajevo.

Ovaj nemili događaj, u kojem je bio ugrožen fizički integritet mladih ljudi, ne samo da zabrinjava, nego i upozorava na preduzimanje energičnih mjera kako se ovakvi incidenti više nikad ne bi desili.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U tom kontekstu, NS/FS BiH očekuje od nadležnih bezbjedonosnih organa da što prije identifikuju i procesuiraju počinioce napada na sudije.

Nadležni organi NS/FS BiH će takođe provesti odgovarajući postupak u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti koje su prethodile nemilim događajima nakon utakmice u Širokom Brijegu. Savez će istrajati u nastojanju da zaštiti takmičenje i službena lica u obavljanju dužnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi