Nuhanović: Čast mi je što sam izabran za najboljeg igrača

U BiH nosio dres Zvijezde i Sarajeva

Nuhanović: Čast mi je što sam izabran za najboljeg igrača

S. Mlaćo

Samir Nuhanović (29), nekadašnji član FK Sarajevo, te junak 100. gradskog derbija između Sarajeva i Željezničara, u danima vikenda nastupao je za Selekciju Austrije na 24. Memorijalnom turniru "Asim Ferhatović-Hase".

Nuhanović je sa svojim kolegama osvojio pobjednički pehar, a ovaj nogometaš na kraju je dobio priznanje za igrača koji svojom igrom najviše podsjeća na rahmetli Asima Ferhaovića-Haseta.

"Što se tiče same organizacije turnira, zadovoljan sam. Čast mi je što sam izabran za najboljeg igrača, jer svi znaju ko je bio Asim Ferhatović-Hase", kazao je Nuhanović za SportSport.ba.

Nakon odlaska iz Sarajeva skrasio se u austrijskom niželigašu SG Steinfeldu, a sada je član ekipe Dellach/Gail. 

"Što se tiče samog kluba jako je organizovan, a naše takmičenje je u amaterskoj ligi. Zadovoljan sam igrama u ovoj polusezoni", dodao je Nuhanović. 

Pored Sarajeva, Nuhanović je u našoj zemlji nastupao i za Zvijezdu iz Gradačca. Rođen je u Sloveniji, tačnije Jesenicama. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi