Nuhanović pred derbi: Kao da sam začarao Koševo...
Klix.ba

Bivši fudbaler Sarajeva za SportSport.ba

Nuhanović pred derbi: Kao da sam začarao Koševo...

FK Sarajevo i FK Željezničar će danas u okviru 12. kola BHT Premijer lige BiH odmjeriti snage na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović - Hase". 

Pred ovaj duel zanimljiv je podatak da je Sarajevo posljednji put zabilo gol Željezničaru na svom stadionu u oktobru 2012. godine. Pobjedu Sarajevu je tada donio Samir Nuhanović, a od 100. jubilarnog derbija gol Željezničara je ostao začaran na Koševu. 

Nuhanović danas živi u Austriji gdje igra za klub po imenu Steinfeld, a za SportSport.ba je iznio svoja očekivanja od derbija.

"Danas je utakmica jako bitna za Sarajevo i Željezničar. Obje ekipe trenutno su izjednačene na tabeli, ali iskreno se nadam da će pobijediti Sarajevo jer je u ovom trenutku kvalitetniji tim", kazao nam je Nuhanović i potom dodao:

"Iako sam otišao iz BiH prije nekoliko godina, nisam prestao pratiti dešavanja u Premijer ligi BiH i mislim da je napredovala u posljednje vrijeme. Isto tako pomno pratim i Sarajevo. Nije mi baš drago što je ispalo kao da sam začarao Koševo, volio bih danas da Sarajevo konačno slavi i da derbi odluči Said Husejinović jer znam koliko bi mu to značilo", ističe Nuhanović. 

Iskoristio je Nuhanović priliku i da pozdravi navijače.

"Ne treba napominjati koliko će Sarajevu biti potrebna podrška navijača u jednoj ovakvoj utakmici. Osjetio sam kako je igrati pred Hordama zla i ovom prilikom ih pozdravljam. Nadam se da će imati razloga za slavlje nakon utakmice", riječi su Nuhanovića na kraju razgovora za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, Nuhanović je u Sarajevu bio stigao u augustu 2012. godine iz Zvijezde na insistiranje tadašnjeg trenera Dragana Jovića. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi