Igračica SFK Sarajevo

Numanović: Čast je učestvovati u Ligi prvaka

Pred igračicama SFK 2000 Sarajevo su kvalifikacije za UEFA Ligu prvaka za žene. 

Izabranice Samire Hurem u proteklom periodu su se vrijedno spremale kako bi što spremnije dočekale turnir koji će biti održan u Sarajevu (od 23. do 28. augusta), a nastupima se raduje i generalna sekretarka i igračica SFK 2000 Sarajevo Azra Numanović. 

"Radujemo se onome što nas čeka, jer dovoljno je samo reći Liga prvaka i svi znamo kakvo je to takmičenje. Pratimo ga redovno na TV-u, igramo ga i na Play Stationu i nama je velika čast učestvovati u takvom takmičenju. Dva puta smo prošli u 1/16 finala, što je veliki nivo, i želimo da to ponovimo", kazala je Azra Numanović i potom nastavila: 

"Daćemo sve od sebe i nadamo se da ćemo odigrati što bolje grupnu fazu i ako nas bude služilo zdravlje, ako budemo spremne, vjerujem da možemo napraviti dobar rezultat i ponoviti uspjeh plasmanom u 1/16 finala. Ako prođemo, onda nas čekaju Bayern, Wolfsburg, Barcelona, Lyon..."

Numanović je dodala da ženski fudbal u BiH nije na najboljem nivou. 

"Kada odete u UEFA-u i kažete fudbal u BiH, oni vam prvo kažu ime SFK 2000 Sarajevo, a ne neki drugi tim. Tamo imamo veliku reputaciju, a ovdje se borimo za neku pažnju. Finale olimpijskog turnira za žene u fudbalu je pokazala na kojem nivou je ženskifudbal u svijetu i mislim da je vrijeme da i mi to ispratimo. Imamo tim koji može napraviti dobar rezultat", zaključila je Numanović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi