Prvotimka SFK 2000 Sarajevo za SportSport.ba

Numanović: SFK 2000 uvijek vjeruje u uspjeh

S. Mlaćo

Najtrofejnija ženska momčad  u BiH SFK 2000 Sarajevo u narednim danima će nastupiti na kvalifikacionom turniru Lige prvaka za žene.

Turnir se igra u Sarajevu, a SFK 2000 će odmjeriti snage sa ekipama PAOK-a, Vllaznije i Bettembourga.

Bh. šampionke će tako pred svojim navijačima pokušati izboriti plasman među 32 najbolje ekipe kontinenta, a za SportSport.ba je samim pripremima, igračkom kadru, očekivanjima od samog turnira govorila Azra Numanović, prvotimka SFK 2000.

"Mi smo zadovoljne do sada odrađenim i pripreme privodimo kraju. Liga prvaka počinje za par dana, a mi smo sada ponovo na Bjelašnici gdje ćemo biti smještene tokom Lige prvaka. Analizirali smo naše protivnice, neke i znamo od ranije, te imamo dovoljno informacija o njima. Vllazniju smo prije dvije godine pobijedili 5:0, te o toj utakmici prvo razmišljamo. Iz Luksemburga je nešto slabiji tim, ali Liga prvaka je Liga prvaka. PAOK je ekipa koju manje- više poznajemo, nismo igrali sa njima, ali poznajemo igračice, te bivšu trenericu", otkriva Numanović.

SFK 2000 je napustilo nekoliko glavnih igračica i to će sigurno biti problem za ovaj tim.

"Prošlu sezonu smo igrale jako dobro u Ligi prvaka i u zimskom prelaznom roku su nam otišle četiri standardne igračice. To je i dobro, jer to znači da smo dobar klub, te da evropski klubovi nas gledaju i uzimaju naše igračice. SFK 2000 svake tri-četiri godine prolazi kroz tu promjenu generacije, te će se to desiti ove godine. Ovo će biti sjajna prilika da te mlađe igračice prođu kroz evropske utakmice  stasaju u igračice koje će u budućnosti biti kostur našeg tima. To je naš prvi cilj ove godine", kazala je naša sagovornica.

Atmosfera među izabranicama Samire Hurem je sjajna. Tu i leži jedan od razloga za optimizam.

"Atmosfera je uvijek super, pogotovo kada dolazi Liga prvaka. Mi prvenstvo osvajamo da bi igrali Ligu prvaka i to je nešto najveće u sportskoj karijeri što možete doživjeti", jasna je Numanović.

I pored promjena u igračkom kadru, te ne baš kvalitetne konkurencije u Premijer ženskoj ligi BiH, u SFK 2000 vjeruju da mogu ostvariti uspjeh.

"SFK 2000 uvijek vjeruje u uspjeh. Uvijek igramo svoju igru i igračice koje su dolazile nikada nisu dolazile kao formirane igračice, već su tek ovdje postajale pravo dobre igračice. To će se desiti i sa našim timom sada, te mi nikada nismo zavisili od drugih igračica, jer smo uvijek pravili svoje igračice iz omladinskog pogona. Manje smo iskusne, to se može reći. Naš cilj je proći dalje, ali ne možemo reći da ćemo i uspjeti u tome".

Svakako da će petnaesterostrukim bh. prvakinjama trebati podrška navijača.

"Naravno da će nam trebati podrška. Navijači nam daju snagu i to se desilo prošle godine kada smo gubili snagu, oni su nam dali dodatni polet da to uspijemo i na kraju smo uspjeli. To je ono što nas nosi i što nam daje snagu, te stvarno pozivam sviju da dođu. Ulaz je besplatan, termin prve utakmice u utorak  u 17 sati", dodala je Azra Numanović, prvotimka SFK 2000 na kraju razgovora za SportSport.ba.

SFK 2000 će kvalifikacioni turnir otvoriti u utorak (22.08.) u 17 sati na stadionu "Asim Ferhatović-Hase" protiv Vllaznie, a zatim tri dana kasnije rival će na istom stadionu biti  Bettembourg. 28.08. također na najvećem bh. stadionu u programu je duel protiv PAOK-a. Ulaz na sve utakmice je besplatan.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi