Nurković zaključao svoja vrata, Smriko se ispromašivao

Odigrana utakmica 15. kola BHT Premijer lige BiH

Nurković zaključao svoja vrata, Smriko se ispromašivao

Vitez je danas na svom terenu pred oko 2.000 gledalaca u okviru 15. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine ugostio Travnik. Susret je završen rezultatom 0:0. 

Prvu priliku na susretu imao je domaćin. Zaprijetio je Hećo u šestoj minuti susreta, ali njegov udarac odlazi pored gola Nurkovića. Jurić je bio u prilici u 17. minuti susreta, ali i njegov udarac odlazi pored gola Vezira. 

Nastavio je Vitez da prijeti i u nastavku susreta. Šantić je uposlio Heću, a njegov udarac vrhovima prstiju brani Nurković u 20. minuti susreta. Pet minuta kasnije zaprijetio je Smriko, ali rezultat se ne mijenja. Isti igrač zaprijetio je i u 28. minuti susreta,  ali opet nije bio precizan. 

Smriko se propisno ispromašivao u prvom poluvremenu. Isti igrač bio je u prilici i u 38. minuti utakmice. Promjene rezultata u Vitezu nakon prvih 45 minuta susreta nije bilo, a Smriko je u posljednjem napadu u prvom poluvremenu pogodio prečku Vezira. 

Nastavio je Vitez sa napadima i u drugom poluvremenu, redale su se prilike pred golom Nurkovića, ali golman Vezira ostao je nesavladan. Toni Livančić šutirao je sredinom drugog poluvremena, ali opet je Nurković na mjestu. 

Nurković se još jednom istakao u 83. minuti susreta. Odlično je golman Vezira odbranio udarac iz slobodnog udarca. Napadao je Vitez do samog kraja susreta, ali promjene nije bilo. Ostalo je do kraja susreta u Vitezu bez golova, a najzaslužniji za jedan osvojeni bod Vezira je golman Adis Nurković. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bosna i Hercegovina, Premijer liga, 15. kolo: 

Vitez - Travnik 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.