Nusmir Fajić se sporazumno razišao s Vitezom

Odlazak nakon tri mjeseca u klubu

Nusmir Fajić se sporazumno razišao s Vitezom

D. Kurbegović

Nogometaši Viteza u subotu na svome stadionu dočekuju ekipu Širokog Brijega, a ova utakmica je za domaćine okarakterisana kao jedna od najvažnijih u sezoni, te prilika da se nakon kiksa protiv Radnika, ekipa sa tri boda primakne sredini tabele.

Nakon samo tri mjeseca boravka u Vitezu, napadač Nusmir Fajić sporazumno je raskinuo ugovor s klubom. Ovaj 27-godišnji napadač u Vitez je došao kao veliko pojačanje, ali je u šest odigranih utakmica postigao samo jedan gol i to onaj u Zenici protiv Čelika, kada je ekipa deklasirana 6:1 od ekipe s Bilinog polja.

Na današnjoj press konferenciji strateg Viteza Branko Karačić kazao je da se klub sporazumno razišao sa bivšim napadačem Travnika, Mure, Maribora i Dinama iz Minska.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zanimljivo da je ovaj visoki napadač u šest nastupa zaradio četiri žuta i jedan crveni karton, a njegovo isključenje protiv Radnika, kada je ekipu ostavio na cjedilu, vjerovatno je i kulminiralo raskidom ugovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.