Obad: Gol protiv Zrinjskog mi je najdraži trenutak karijere

Derbi je nešto posebno

Obad: Gol protiv Zrinjskog mi je najdraži trenutak karijere

Adis Obad i danas, pet godina nakon što je okončao igračku karijeru ljubimac je Veležovih navijača.

Obadove majstorije i privrženost Veležu svi kojima je crvena boja na srcu ne zaboravljaju tek tako. Fudbaler koji je igrao sa uspjehom u drugoj ligi Njemačke, pa kasnije i Željezničaru posebno izdvaja utakmice igrane protiv Zrinjskog.

“Za mene je to bila i ostala utakmica godine. Derbi je poseban iz mnogo razloga, a iako sam igrao na većem nivou od Premijer lige, pa bilježio i nastupe za reprezenetaciju, gradski derbi protiv Zrinjskog ipak je nešto posebno. Tako razmišlja gotovo svaki igrač rođen u Mostaru,” kaže Obad.

“Postigao sam tokom svoje karijere veliki broj golova, ali se jedan pogodak posebno izdvaja. U Premijer ligu smo se vratili 2006. godine i nakon tri godine posta ponovo smo imali gradski derbi. Prvi domaćin bili smo mi, Zrinjski je bio aktualni prvak, ali smo smogli snage i pobijedili u utakmici za fudbalske anale. Stadion je bio krcat, mi smo na vrijeme poveli i uspavali se, a onda je pet minuta pred kraj Zrinjski izjednačio. Ipak, duboko u sudijskoj nadoknadi ja sam postigao pobjedonosni gol i taj pogodak je meni najdraži trenutak tokom karijere koja je trajala gotovo dvije decenije. Također, na gradskom derbiju sam se oprostio od aktivnog igranja. U 40. godini sam Pod Bijelim brijegom doživio nezgodnu povredu koljena nakon koje se više nisam vraćao aktivnom fudbalu,” dodao je Obad.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.