Objavljena FIFA rang lista: Zmajevi bez pomaka
Foto: EPA

Naredna lista izlazi 4. maja

Objavljena FIFA rang lista: Zmajevi bez pomaka

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine na novoj rang listi FIFA-e zauzima 29. mjesto. 

Pobjede protiv Gibraltara i Albanije nisu pomogle izabranicima Mehmeda Baždarevića da zabilježe pomak u odnosu na prošlomjesečnu listu, pa je tako naš državni tim i dalje na 29. poziciji sa 815 osvojenih bodova. 

Poslije sedam godina prvo mjesto je zauzela selekcija Brazila, zahvaljujući odličnim rezultatima u kvalifikacijama i već osiguranim plasmanom u Rusiju, dok je na drugom mjestu Argentina. Treća je Njemačka, četvrti Čile, a na petu poziciju se skočila Kolumbija koja je sada ispred Francuske, Belgije... 

Kada je riječ o rivalima Bosne i Hercegovine iz kvalifikacione grupe za SP, najbolje rangirana je Belgija koja zauzima sedmo mjesto. Grčka je napredovala za sedam pozicija i sada je na 39. poziciji. 

Naredna FIFA lista biće objavljena 4. maja. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi