Obradović pogodio za pobjedu Radnika nad Širokim

Kup BiH, polufinale

Obradović pogodio za pobjedu Radnika nad Širokim

M. Šljivak

Fudbaleri Radnika pobijedili su Široki Brijeg s 1:0 u susretu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Domaći su jako dobro ušli u meč i već nakon devet minuta igre su došli do vodstva. Dušan Hodžić je ubacio, a Marko Obradović je na pravom mjestu za prednost Radnika od 1:0.

Ostatak prvog poluvremena pripao je gostima. Iskusni Wagner je u dva navrata bio u izglednoj poziciji, ali na odmor se otišlo sa minimalnom prednošću ekipe iz Bijeljine.

Nastavak donosi nešto grublju igru. Dosta žutih kartona pokazao je Elvis Mujić, a čak pet igrača domaće ekipe upisao je u svoju bilježnicu. Žute kod Radnika su dobili Eldin Mašić, Nenad Srećković, Dejan Maksimović, Samir Memišević i Dušan Hodžić.

Pred sami kraj susreta, tačnije u 73. minuti je Široki je ostao sa igračem manje zbog crvenog kartona, odnosno dva žuta koje je dobio Barišić u 67. i 73. minuti, ali to Radnik nije iskoristio, te je ostalo 1:0 do kraja meča.

Kup BiH, polufinale:

Radnik - Široki 1:0 (Obradović 9')

RADNIK: Avdukić, Hodžić, Beširević, I. Jakovljević, Memišević, Zeljković, Obradović, Maksimović, Srećković, S. Jakovljević, Mašić.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, Barišić, Ćorić, Baraban, Wagner, Ćorluka, Kožulj, Sesar, Brekalo, Ajayi, Bralić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi