Obradović za trijumf Radnika, Čelik odavno ne zna za pobjedu

Premijer liga BiH

Obradović za trijumf Radnika, Čelik odavno ne zna za pobjedu

E. Škorić

U posljednjem susretu 13. kola Premijer lige BiH Čelik i Radnik odmjerili su snage, a gosti su slavili s 1:0.

Jednu od lošijih utakmica ove sezone u Ligi 12 odigrali su Čelik i Radnik. Trud se nikome ne može osporiti, no gledaoci nisu imali u čemu da uživaju danas, barem ne u prvih 75 minuta.

Nije bilo nikakve ljepote, nije bilo šansi, uzbuđenja, uglavnom je sve završavalo jalovim pokušajima, da bi tek iz penala u 76. gosti došli do gola i pobjede.

Radnik je bio bolji i opasniji, a najbolju šansu gosti iz Bijeljine imali su u 38. minuti, kada je Okić krenuo sam prema golu Ružića, gađao je suprotni ugao, ali je bio neprecizan.

I onda u 76. minuti Marković ruši Obradovića, koji je sam izveo penal i pogodio za slavlje Bijeljinaca. Ubrzo nakon toga, Marković se mogao iskupiti, imao je sjajnu šansu, ali nije uspio da zatrese mrežu Radnika.

Radnik je treći sa 22 boda, dok je Čelik zakovan za do sa šest bodova i od 31. jula ne zna za pobjedu. Zanimljivo, tada je s 3:2 slavio u Bijeljini, golom iz penala.

Čelik - Radnik 0:1 (Obradović 76 - penal)

Čelik: Ružić, Hasanović, Salčinović, Jusić, Popović, Pezer, Hećo, Huseinspahić, Marković, Duraković, Smriko.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radnik: Lučić, Jakovljević, Martinović, Beširević, Zeljković, Obradović, Janković, Ostojić, Bajić, Đurić, Okić.



Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi