Obuća: Jedan prekid će odlučiti utakmicu

Legenda Sarajeva pred vječiti derbi na Grbavici

Obuća: Jedan prekid će odlučiti utakmicu

D. Kurbegović

U subotu se na Grbavici u vječitom derbiju pored dupke punog stadiona očekuje duel dvije ekipe koje su u sjajnoj formi. Sarajevo nikad efikasnije pod vodstvom Mehe Kodre, a Željezničar sa svojim mladićima igra odlično i na iznenađenje mnogih ljubitelja nogometa i ove sezone će se boriti za sami vrh Premijer lige.

Legenda kluba s Koševa i jedan od najboljih igrača Sarajeva u posljednjih 20-tak godina Emir Obuća za SportSport.ba najavio je vječiti derbi na Grbavici.

"Derbi je derbi bez obzira kako ekipe stoje na tabeli, nikad se ne zna ko će pobjediti, to su utakmice za koje žive navijači i definitivno utakmice koje igrači sanjaju da igraju u svojoj karijeri. Kao bivši igrač Sarajeva odigrao sam dosta derbija i mogu kazati da nosim lijepa i pozitivna iskustva iz tih utakmica. Upravo sam protiv Željezničara debitovao u dresu Sarajeva u sezoni 1998/99, ali smo izgubili ubjedljivo 4:0, tako da mi je debi prošao u ružnom sjećanju. Poslije je bilo mnogo boljih rezultata, a drago mi je što sam sa svoja tri gola u najvećim utakmicama naše lige dao svoj doprinos u dobrim rezultatima Sarajeva", kaže bivši napadač Sarajeva, Čelika, Sašk Napretka,Olimpica, Litexa,Pas Hamendana i Rah Ahana.

Bivši golgeter bordo ekipe uvjeren je da će se derbi u subotu odlučiti iz jednog od prekida na utakmici.

"Očekujem dosta golova, biće to otvorena utakmica pred ispunjenim stadionom i silnom motivacijom kod igrača obje ekipe. Ja vjerujem da će se derbi odlučiti iz prekida, nadam se da će Sarajevo pobijediti i nastaviti sjajan niz. Biće ovo svakako utakmica između domaćina, koji na krilima svoje djece i mladosti igra odlično, dok je Sarajevo organizaciono i igrački sigurno u prednosti. Nezahvalne su prognoze, derbiji su većinom neizvjesni, ali se nadam da će Horde Zla slaviti pobjedu na Grbavici", kazao je za SportSport.ba Emir Obuća koji je u dresu Sarajeva u tri navrata odigrao 208 utakmica, postigavši 89 golova po čemu je među pet najboljih strijelaca u historiji kluba.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.