Dženan Uščuplić pred utakmicu sa Haugesundom

"Očekujem 12.000 navijača, Norvežanima će biti teško"

Bordo tim sutra počinje ovosezonsku evropsku priču. Protivnik Sarajeva u drugom pretkolu Evropske lige je norveški Haugesund. 

Bordo momci u susret ulaze sa mnogo optimizma, a ekipa iz Titove 38/b vjeruje kako preko Haugesunda može u treće pretkolo Evropske lige. Na današnjoj press konferenciji u svečanom salonu Svetozar Vujović, Dženan Uščuplić je istakao kako na raspolaganju ima skoro kompletan tim. 

"Što se tiče ekipe mislim da smo imali adekvatne pripreme. Kada je riječ o organizaciji, uslovima i terenima. Izuzetno mi je drago što smo odigrali tri utakmice sa jakim protivnicima i mislim da spremno dočekujemo utakmicu sa Norvežanima," kaže U

"Svih 25 prijavljenih igrača je maksimalno spremno i motivisano da nastavimo ono što smo radili prošlu sezonu. Kada je igra u pitanju niti jednog trenutka nećemo odstupiti od napadačke igre. Todorović i Vusljanin su povrijeđeni i neće biti u kombinaciji za utakmicu sutra. Radovac je imao problema sa povredom lista, ali jučer je odradio maksimalno trening i bit će u kombinaciji za utakmicu," kaže Uščuplić.

"Imali smo priliku prije dvije godine da igramo protiv Örebra, a naša ekipa nije bila ni približno jaka kao danas. Uspjeli smo da ih izbacimo, a što se tiče Norvežana, oni igraju na duge lopte i jako su čvrsti i imaju i glavu i rep," kaže Uščuplić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mislim da mi možemo dati gol i u Norveškoj. Volio bih da dobijemo utakmicu, a da ne primimo gol. Očekujem deset do 12.000 navijača, koji će napraviti sjajnu atmosferu i mislim da oni nisu navikli na jednu tako 

"U rosteru imam 13-14 igrača koji će konkurisati za prvih 11. Iskreno nisam se još odlučio za prvu postavu, dileme su sredina terena i lijeva i desna krila," kaže Uščuplić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.