Od 1. juna prodaja ulaznica za meč BiH - Izrael

Od 1. juna prodaja ulaznica za meč BiH - Izrael

E. Škorić

Nogometni savez BiH blagovremeno je započeo organizacione pripreme za meč BiH - Izrael, koji se 12. juna igra u Zenici.

Utakmica je pobudila veliko interesovanje navijača, te je Savez primio veliki broj zahtjeva za rezervaciju ulaznica za nadolazeću utakmicu.

Zbog limitiranog kapaciteta i sigurnosnih mjera, štampano je 10.500 ulaznica za prodaju, a cijene su 40 KM (Zapad), 30 (Istok), 20 (Jug i Sjever).

Poslije  neophodnih analiza i bezbjedonosnih procjena,  u skladu sa odgovarajućim standardima FIFA i UEFA  i zaključcima nadležnih organa NS/FS BiH,  prodaja ulaznica za predmetnu utakmicu bice izvršena  na slijedeći način:

1. Prodaja 6.000 ulaznica putem poslovnica  ovlaštene partnerske agencije „Centrotours“

Prema definisanim pravilima, a u cilju sprječavanja manipulacija ulaznicama, te uzimajući u obzir prethodna iskustva, ustanovljeni su slijedeći principi koji će obavezno biti primijenjeni prilikom prodaje ulaznica:

a) Jedna osoba može kupiti najviše dvije ulaznice, uz predočavanje identifikacionog dokumenta (lična karta) i evidentoranje serijskih brojeva ulaznica,

b) Kupovina ulaznica osobama bez identifikacionog dokumenta (lična karta, pasoš) neće biti dozvoljena,

c) Osobi koja je već identifikovana kao kupac ulaznice  neće biti omogućena ponovna kupovina ulaznica na istom ili drugom prodajnom  mjestu,

d) Ulaznice će biti u prodaji na prodajnim mjestima „Centrotoursa“, a prema spisku koji će biti objavljen putem sredstava informisanja,

e) NS/FS BiH će imati mogućnost elektronskog nadzora nad prodajom ulaznica kako bi preduzeo potrebne mjere u spornim slučajevima,

f) Prodaja ulaznica počinje u ponedjeljak, 01. 06. 2015. godine u 09:00 sati.

2. Neposredna prodaja 4.500 rezervisanih ulaznica za potrebe slijedećih kategorija, u skladu sa proporcionalno definisanim brojem ulaznica:

a) Igrači „A“ reprezentacije

b) Stručni štab „A“ reprezentacije

c) Organizovane i registrovane navijačke grupe  reprezentacija BiH

d) Stručni štabovi ostalih reprezentativnih selekcija

e) Kantonalni/županijski i područni savezi, putem entitetskih saveza

f) Klubovi Premijer lige BiH

g) Članovi organa i tijela NS/FS BiH

h) Zaslužni nogometni/fudbalski radnici i bivši reprezentativci BiH

i) Sponzori i partneri NS/FS BIH

j) Organi i institucije državnog i entitetskog nivoa

k) Administracija NS/FS BiH

Na naprijed opisani način Savez je nastojao da omogući transparentnu  kupovinu ulaznica  navijačima, prodajom putem „Centrotoursa“, ali i drugim pravnim subjektima, sve u skladu sa realnim mogućnostima, i ograničenim kapacitetom zeničkog stadiona.

Slijedom naprijed navedenog, želimo obavijestiti navijače da Savez nije u mogućnosti  primati bilo kakve nove zahtjeve za utakmicu protiv Izraela, ukoliko se ne radi o naprijed navedenim  kategorijama, koje su obuhvaćene postupkom  neposredne prodaje ulaznica. U slučaju da zahtjevi  ipak budu dostavljeni, isti neće biti razmatrani iz objektivnih razloga.

Posebno ističemo da je prilikom utvrđivanja kriterija i procedura prodaje ulaznica, uzeto u obzir da će neposredna prodaja ulaznica biti vršena samo za organizovane navijačke grupe, koje redovno prate utakmice naše reprezentacije i pružaju konstantnu podršku.

Cijeneći sve navedene i druge  činjenice i okolonosti, ljubazno molimo vjerne navijače naše reprezentacije da  iskažu potrebno razumijavanje i toleranciju prilikom procedura kupoprodaje ulaznica.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Na kraju, koristimo priliu da pozovemo navijače koji će 12. 06. 2015. godine biti na stadionu „Bilino polje“ da pomognu našoj reprezentaciji  gromoglasnom podrškom, ali na sportski korektan način, uz poštivanje i uvažavanje  svih aktera utakmice.

Spisak prodajnih mjesta možete pogledati ovdje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.