Od sljedeće sezone manji broj stranaca u Premijer ligi

IO N/FSBiH usvojio prijedlog

Od sljedeće sezone manji broj stranaca u Premijer ligi

Od sljedeće sezone u klubovima Premijer lige BiH broj stranaca se smanjuje sa šest na četiri. 

Izvršni odbor N/FSBiH je na današnjoj sjednici održanoj u Sarajevu usvojio prijedlog o smanjenju broja stranaca u klubovima Premijer lige BiH, čime će se stati u zaštitu domaćih fudbalera.

Tako će od naredne sezone premijerligaški klubovi maksimalno u zapisniku moći imati četiri igrača sa stranim državljanstvom, a na isti potez prije nekoliko mjeseci su se odlučili i u Fudbalskom savezu Srbije. 

U krovnoj kući bh. fudbala čine sve kako bi donijeli promjene koje će rezultirati poboljšanjem kvaliteta Premijer lige BiH. Iako se od ove sezone igra s manjim brojem klubova nego što je bilo ranije, kvalitet fudbala u elitnom rangu se, ruku na srce, nije poboljšao u posljednjih godinu dana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ostale odluke koje su donesene na 9. redovnoj sjednici Izvršnog odbora N/FSBiH pogledajte OVDJE! 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije