Odbijen zahtjev Safeta Sušića za isplatom sedam plata

Izvršni odbor N/FSBiH jednoglasan

Odbijen zahtjev Safeta Sušića za isplatom sedam plata

E. Škorić

Zahtjev bivšeg selektora fudalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safeta Sušića da mu se u narednih sedam mjeseci isplate plate Izvršni odbor N/FSBiH je odbio jednoglasnom odlukom, a sve na savjet Pravne komisije N/FSBiH. 

Safet Sušić je predložio da ga se plaća do kraja tekuće sezone, odnosno da mu se daju plate zaključno sa junom naredne godine što bi bilo obeštećenje jer je smijenjen.

Međutim, Sušićev prijedlog nije prihvaćen, jer Pravna komisija N/FSBiH nije ustanovila da je Nogometni savez BiH prema odredbama ugovora dužan da mu plati ono što bivši selektor Zmajeva zahtjeva. N/FSBiH Sušiću će isplatiti jednu platu i četiri bonusa kao dio ugovornih obaveza.

Naravno, generalni sekretar N/FSBiH ostavio je otvorenu mogućnost da Sušić eventualno ono to je želio naplatiti, pokuša ostvariti i putem sudske parnice.

Obzirom da je Papetova mjesečna plata iznosila 50.000 KM, prema njegovom prijedogu bi mu na ime obeštećenja trebalo biti isplaćeno 350.000 KM uz 150.000 KM duga, što je ukupno pola miliona KM.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.