Odbijena preregistracija FS BPK

Novi 'skandal' na pomolu?

Odbijena preregistracija FS BPK

E. Škorić

U četvrtak je zakazana Izborna Skupština FS BiH na kojoj će se izabrati novo rukovodstvo krovne kuće bh. fudbala.

Kao i svaki izbori u našoj zemlji, tako i ovi fudbalski ne mogu proći mirno i bez "skandala". Nakon što je bivši selektor reprezentacije BiH Faruk Hadžibegić optužio predsjednika Elvedina Begića za diktaturu te nakon što su mu iz državnog Saveza i nekih kantonalnih ekspresno odgovorili i poručili da iznosi neistine, pojavio se problem i u FS BPK.

Naime, kako piše novinska agencija Patria, i definitivno je potvrđeno da delegati iz Fudbalskog saveza BPK su ilegalni, a što jasno stoji u dokumentu kojeg je preuzela i obajvila Patria.

Inače, već duže vrijeme burno je u Goraždu, a upitan je kredibilitet predsjednika NS BPK Muhidina Raščića, tvrdi spomenuta novinska agencija.

Podsjećamo, zakazana izborna sjednica Skupštine 21.09.2016. godine je trebala da bude otkazana zbog saznanja Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport i ministra Damira Žuge da Fudbalski savez BPK Goražde na čelu sa predsjednikom Muhidinom Raščićem nikada nije izvršilo preregistraciju, piše Patria.

Prema odredbama zakonskih propisa i stanju izvršene registracije FS BPK Goražde, nema pravo obavljanja sportske djelatnosti, jer nije izvršen upis u Registar kod nadležnog Ministarstva u skladu sa Zakonom i statutom, pa svoje aktivnosti i djelatnost obavlja nezakonito.

Patria je objavila dokument u kojem se vidi da je preregistracija odbijena i to na dan 19. decembra, a da li će to utjecati na izbore, ostaje da vidimo.

Dokument možete pogledati OVDJE.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi