Odgađa se 17. kolo Premijer lige BiH

Potvrđeno za SportSport.ba

Odgađa se 17. kolo Premijer lige BiH

E. Škorić

Sedamnaesto kolo BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine odgađa se zbog vremenskih neprilika.

U vikendu pred nama trebalo je da se igraju mečevi 17. kola BHT Premijer lige BiH, no zbog obilnih padavina u našoj zemlji, kompletno kolo će biti pomjereno na naredni vikend, a 30. kolo će se tako odigrati 30. maja.

“Kompletno kolo će biti odgođeno. Imamo nekoliko varijanti, ali moje mišljenje, kao i mišljenje članova komisije, je da se sve utakmice 17. kola pomjere”, kazao je Milorad Lale, predsjednik Takmičarske komisije Nogometnog saveza BiH, za SportSport.ba.

Lale je istakao da problem predstavlja i to što se sredinom naredne sedmice igraju prvi susreti četvrtfinala Kupa.

U svakom slučaju, poznavajući travnjake bh. stadiona, odluka Takmičarske komisije NFSBiH je ispravna. Bilo bi suludo da se po snijegu, na ionako lošim terenima, igraju utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.