Odgođen derbi susret između Litve i Iskre

Odgođen derbi

Odgođen derbi susret između Litve i Iskre

S. Mlaćo

Derbi susret između košarkaša Litve iz Banovića i bugojanske Iskre koji je trebao danas biti odigran u okviru 13. kola A-2 lige Sjever odgođen je zbog dana žalosti u Općini Banovići, a povod je rudarska nesreća u kojoj je stradao rudar Nermin Šehić. 

Ovaj susret veoma je bitan za obje ekipe, s obzirom da i jedni i drugi imaju po 21 bod, a pobjednik bi zauzeo prvo mjesto i sa te pozicije ušao u Play off-u za ulazak u A-1 ligu.

"Mi smo tražili da se igra četvrtak ili petak, ako oni ne pristanu igrati će se za vikend. Zadnje kolo bi se onda pomjerilo", istakli su iz KK Iskra Bugojno. 

"Obavještavamo vas da je današnja  utakmica protv KK 'Iskra' odgođena zbog Dana žalosti. Porodici Nermina Šehića želimo iskreno saučešće, a njemu da dragi Allah podari Dženet", saopćeno je iz banovićkog kluba.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi