"Odigrali smo najbolju utakmicu otkako sam selektor"

Malkočević zadovoljan

"Odigrali smo najbolju utakmicu otkako sam selektor"

M. Šljivak

Kadetska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Škotskoj na kvalifikacionom turniru savladala Rumuniju s 1:0, te su na taj način ostali u igri za plasman na Evropsko prvenstvo.

Selektor Sakib Malkočević je nakon meča bio itekako zadovoljan igrom svojih izabranika, a ističe kako su svi igrači dali svoj maksimum.

"Morali smo odigrati izuzetno dobru utakmicu da bi ih dobili, što smo na kraju i učinili. Ovo je njima bio prvi primljen gol u kvalifikacijama, jer u prethodnim im niko nije uspio dati gol. Trebalo se vratiti, nakon poraza od Škotske. Analizirali smo Rumune i iako smo imali problema sa sastavom, uspjeli smo da odigramo sjajno. Rumuni su imali dvije dobre šanse u prvih 10 minuta, ali je Čutahija dobo odbranio. Odigrali smo najbolju utakmicu otkako sam ja selektor. Nisam ni znao da možemo ovako, nadigrali smo ih potpuno. Imali smo dosta zicera, ali na kraju je  bio dovoljan i jedan gol, jer nam nisu zaprijetili gotovo nikako i u ostatku utakmice. Hvala cijeloj ekipi na sjajno odigranoj utakmici", rekao je nakon meča slektor Malkočević.

S mnogo problema naš sastav ulazi u odlučujući susret s Belgijom, jer ćemo imati samo dva igrača i golmana na klupi.

"Gljiva i Osmanković su dobili žute kartone, te su suspendovani. Herić je dobio crveni karton u završnici meča, dok je  Duraković povrijeđen. Protiv Belgije ćemo imati samo dva igrača i golmana na klupi", ističe Malkočević.

Protiv Belgije će naša selekcija imati mogućnost da se po prvi put plasira na veliko takmičenje.

"Sad je sve otvoreno, mi smo se nadali da možemo dobiti Rumune i uspjeli smo. Pohvalio bih sve igrače još jednom. Vidjećemo kako će biti u tom posljednjem kolu. Kamo sreće da imamo sve igrače na raspolaganju. Imamo šanse, znamo koliko vrijedimo, pokazali smo da se možemo nositi s boljim reprezentacijama".

Malkočević smatra kako je Belgija najjača u grupi, ali da je sve otvoreno.

"Imaju tri-četiri izuzetno kvalitetna igrača. Rumuni su danas bili oslabljeni, što je išlo nama na ruku. Belgija je tehnički najbolja ekipa u ovoj grupi, ali ako pružimo igru kao danas, imamo se čemu nadati", istakao je Malkočević nakon meča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.