Odigrano 1. kolo 2. lige Zapad FBiH

Odigrano 1. kolo 2. lige Zapad FBiH

E. Škulj
Teme:

U subotu i nedjelju odigrane se utakmice prvog kola druge lige FBiH zapad. Prvo kolo već na samo startu sezone je donijelo veliki broj iznenađenja uz tri domaće pobjede, jednom gostujućom i tri su utakmice završene nerješenim rezultatom.

U subotu su odigrane dvije utakmice u Bosanskoj Otoci već na startu sezone nastradala je ekipa Omladinca iz Sanice. Sloga prošlogodišnji prvak ove lige je bila bolja rezultatom 4:1, dok su u Cazinu Mladost i Vitez iz Bužima odigrali sa nepopularnih 0:0.

U nedjelju su odigrani i ostali susreti, jedan od zanimljivijih susreta odigran je u Ripču kod Bihaća gdje je domaći Radnički neočekivano savladao prošlogodišnjeg prvoligaša Krajinu iz Cazina sa 1:0. U Bosanskoj Krupi se igrao gradski derbi između Željezničara i Bratstva u kom je slavilo Bratstvo sa 3:0.

Najveće iznenađenje kola priredio je novajlija u ligi, ekipa Brekovice, koja je na svom terenu savladala ekipu Podgrmeča sa visokih 4:1.

Ostali susreti su završeni s nerješenim rezultatom Mladost Vrnograč i Ključ 2:2, Mutnica  i Radnik Donji Vakuf 0:0.

U slijedećem kolu se sastaju:

Cazin: Mladost-Sloga;
Bužim: Vitez-Krajina;
Bos.Krupa: Bratstvo-Radnički;
Donji Vakuf: Radnik-Brekovica;
Ključ: Ključ-Mutnica;
Sanica: Omladinac-Mladost (V);
Sanski most: Podgrmeč-Željezničar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.