Odlična igra u Švicarskoj, ali sreće nije bilo

Mlada reprezentacija poražena

Odlična igra u Švicarskoj, ali sreće nije bilo

M. Šljivak

Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo od selekcije Švicarske s 3:1.

Odličan meč su odigrali izabranici Darka Nesterovića. Ipak, na kraju je nedostajalo sreće, te je naša selekcija doživjela i treći poraz u kvalifikacijama.

Karačić je u 11. minuti imao fantastičnu intervenciju nakon šuta Bartonea, ali već u nastavku akcije skrivio je penal, te je dao priliku za vodstvo domaćoj selekciji. Tarashaj je taj poklon iskoristio, te je pogodio za vodstvo od 1:0.

Nastavak prvog poluvremena donosi zaista izuzetnu igru naše selekcije. Redale su se šanse pred golom Švicarske. Najveću prijetnju golmanu domaćih Mvogu predstavljao je Prevljak, ali završnice nije bilo.

Na odmor se otišlo vodstvom Švicaraca od 1:0, da bi i u nastavku bolju igru prikazala naša selekcija.

Ponovo je domaći golman Mvogo bio dosta zaposlen. Prevljak je stvarao šanse, sebi i saigračima, ali ponovo je falila završnica.

S druge strane domaća selekcija je svoje šanse koristila. Igrala se 63. minuta kada je Haris Tabaković zatresao mrežu Karačića za sigurnih 2:0.

Sve dileme oko pobjednika riješene su u 78. minuti. Tarashaj je prošao tri igrača u našoj odbrani, te je pogodio za velikih 3:1.

Uspjela je naša selekcija da dođe do gola. U 80. minuti je Armin Ćerimagić sjajno pogodio za smanjenje rezultata na 3:1.

Ovo je bio i konačan rezultat ovog susreta, iako je do kraja bilo još nekoliko dobrih pokušaja.

Kvalifikacije za EP, 3. kolo:
Švicarska - Bosna i Hercegovina 3:1 (1:0)

Stadion: Biel/Bienne. Sudija: Dumitri Muntean (Moldavija). Pomoćnici: Oleg Molceanov, Anatolie Bodean (Moldavija). 4. sudija: Gabriel Tupicica (Moldavija).
Strijelci: 1:0 Shani Tarashaj (12'-penal), 2:0 Haris Tabaković (63'), 3:0 Shani Tarashaj (76'), 3:1 Armin Ćerimagić (80').
Žuti kartoni: Leonardo Bertone, Francisco Rodriguez, Martin Angha, Levent Gulen (Švajcarska), Goran Karačić, Smail Prevljak (BiH).
Švicarska: Yvon Mvogo, Florent Hadergjonaj, Martin Angha, Manuel Akanji, Levent Gulen, Saidy Janko (66. Ulisses Garcia) , Leonardo Bertone, Denis Zakaria, Francisco Rodriguez, Haris Tabaković (83. Albian Ajeti) , Shani Tarashaj (88. Basil Stillhart). Selektor: Heinz Moser.
Bosna i Hercegovina: Goran Karačić, Aleksandar Jovičić, Kerim Memija, Siniša Saničanin, Damir Sadiković (73. Amir Hadžiahmetović), Deni Milošević, Haris Hajradinović, Ajdin Redžić, Marin Popović, Armin Ćerimagić, Smail Prevljak. Selektor: Darko Nestorović. 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.