Odlični Edin Džeko postigao 43. gol za reprezentaciju
Foto: EPA

Kapitenu treba odati svako priznanje

Odlični Edin Džeko postigao 43. gol za reprezentaciju

Edin Džeko je i večeras bio na svom nivou. Novi napadač Rome je, bez ikakve dileme, bio najbolji pojedinac naše reprezentacije u Briselu.

Bosna i Hercegovina je, nažalost, poražena od Belgije rezultatom 3:1. Nije slutilo na poraz kada je u 15. minuti naš kapiten sjajnim udarcem glavom zatresao mrežu Courtoisa i obradovao nekoliko hiljada naših navijača na stadionu Kralj Baudouin.

Za Edina Džeku je to bio 43. gol u dresu sa nacionalnim grbom, a šesti gol u tekućim kvalifikacijama. Najbolji strijelac naše reprezentacije svih vremena se nalazi na drugom mjestu liste strijelaca kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, odmah iza Lewandowskog koji je postigao jedan gol više.

Igrač reprezentacija golovi
Robert Lewandowski Poljska 7
Edin Džeko BiH 6
Gareth Bale Vels 6
Danny Welbeck Engleska 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.