Odlučujuće utakmice sve bliže, forma Zmajeva ne obećava
FOTO: EPA

Učinak bh. reprezentativaca u prošloj sedmici

Odlučujuće utakmice sve bliže, forma Zmajeva ne obećava

A. Beganović

U prošloj sedmici počele su grupne faze Evropa lige i Lige prvaka, te su nastavljena takmičenja u nacionalnim prvenstvima, a bosanskherccegovački reprezentativci nisu imali neki značajniji učinak.

Odlučujući dueli našeg nacionalnog tima za plasman na Evropsko prvenstvo su sve bliže, a forma Zmajeva nije obećavajuća. Mnogobrojni bh. reprezentativci nikako ne uspjevaju da se izbore za bolji tretman u svojim klubovima, a ima i onih koji su u ovoj sezoni još uvijek bez minute  igre.

Haris Medunjanin i Izet Hajrović nikako ne igraju, Sead Kolašinac ima sve manju minutažu u Schalkeu, Ervin Zukanović se oporavio od povrede, no nije igrao za Sampdoriju, a Ermin Bičakćić je više na klupi nego na terenu. Ono što može ohrabriti je povratak Miralema Pjanića, koji se od povrede oporavio brže od očekivanog, te dobra partija, koju je krunisao pogotkom, Edina Višće.

1/27 Kreni

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.