Odobreno 25.000 KM za uređenje stadiona Jaklić

Iskra počinje pripreme za nastavak sezone

Odobreno 25.000 KM za uređenje stadiona Jaklić

S. Mlaćo

Nogometaši bugojanske Iskre u ponedjeljak će početi sa pripremama za drugi dio sezone u Drugoj ligi Federacije grupa Zapad. 

Plavi sa Jaklića nakon prvog dijela sezone zauzimaju prvo mjesto, a ove godine klub proslavlja 70 godina postojanja. Uprava  uz stručni štab čini sve da što više ojača igrački kadar, a u isto vrijeme odobrena su sredstva za  radove na stadionu Jaklić koji se nalazi u ne baš blistavom stanju. 

Iz Iskre su svjesni da eventualnom plasmanom u Prvu ligu Federacije  moraju ispuniti i pravila  Nogometnog saveza naše zemlje o uslovima na stadionu, pa su odlučili da se vrlo brzo krenu sa radovima. Ukupna vrijednost projekta iznos oko 25.000 KM.

"Nogometni klub Iskra slavi 70 godina postojanja i odlučili smo da renoviramo svlačionice i pristupne hodnike. Sve će biti urađenovo nanovo, a novac je obezbjedila Općina Bugojno. Također,  tu je i projekat uređena stepeništa koji koristi gledaoci koji dolaze na Jaklić a probati  ćemo osposobiti i sanitarne prostorije na tribinama, te ćemo uraditi i rasvjetu oko stadiona", istakli su čelnici Iskre, te dodali:

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Mi u ponedjeljak krećemo sa pripremama, doveli smo veći broj igrača, neki su otišli, ali to ćemo više znati naredne sedmice. Aplicirali smo i prema kantonalnom ministarstvu i ta sredstva će biti iskorištena za automatsko zalijevanje stadiona, gdje ćemo da se odsječemo od gradskog vodovoda, a koristiti ćemo rijeku Vesošnicu koja prolazi pored stadiona".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi