Odović i Varešanović složni: Čelik je zasluženo pobijedio

Nakon utakmice na Bilinom polju

Odović i Varešanović složni: Čelik je zasluženo pobijedio

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika i Olimpica danas su na Bilinom polju pred rekordno malim brojem gledalaca, njih 40-tak na zapadnoj tribini odigrali su uzvratnu utakmicu u okviru 1/8 finala Kupa BiH.

Zeničani su pobijedili minimalnim rezultatom 1:0, a nakon utakmice treneri Olimpica i Čelika su prokomentarisali današnji susret.

"Čestitam Čeliku na zasluženoj pobjedi, mi smo danas došli bez pola tima, čuvamo ekipu za subotu i derbi protiv Širokog Brijega. Danas su igrači koji manje igraju dobili minutažu, neki su pokazali da se na njih može ozbiljno računati. Čelik nas je danas zasluženo pobijedio, a mi idemo dalje među osam najboljih ekipa u ovom takmičenju. Nadam se da će se Čelik izvući iz ove krize jer ovaj grad i klub zaslužuju mnogo bolji status", kazao je Varešanović.

Domaći trener Nikola Odović bio je mnogo zadovoljniji, nakon prve domaće pobjede Zeničana ove sezone.

"Odigrali smo dobru utakmicu, mijenjali smo danas ekipu što se pokazalo uspješnim. Neki igrači koji su dobili priliku su položili ispit, tu mislim prije svega na Renata Gojkovića, ali pohvalio bi i ostale igrače koji su se borili i trudili. Mislim da smo zasluženo pobijedili, iako smo igrali skoro pola sata bez igrača manje što se nije primjetilo na terenu. Olimpic zasluženo ide u dalju fazu ovog takmičenja, a nama će današnja pobjeda dobro doći, da podignemo samopouzdanje i u subotu protiv Slavije u veoma važnoj, kazao bi životnoj utakmici konačno dođemo do pobjede na domaćem terenu", kazao je Odović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.