Odović: Igrači Čelika se sakrivaju

Nakon poraza od Olimpica

Odović: Igrači Čelika se sakrivaju

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika još jednom su pognute glave napustili Bilino polje. Zeničani su igrama u ovoj sezoni jedan od timova kojima prijeti ispadanje iz Premijer lige, a ukoliko se nešto ne promijeni, crno-crvene bi mogla zadesiti sudbina tuzlanske Slobode od prije nekoliko sezona.

Danas su igrači Čelika pod palicom novog trenera Milomira Odovića pokušali malo agresivnijom igrom ostvariti pozitivan rezultat, ali igrači nisu bili dobri u realizaciji, veliki su propusti u veznom redu, kao i odbrani Zeničana. Na kraju poraz od Olimpica je sasvim zaslužen, što je na press konferenciji nakon utakmice istakao i novi trener Čelika.

"Obavio sam tek jedan trening s ekipom i ono što sam vidio na prvom treningu ne može me nimalo radovati, Igrači se boje, pojedinci sa udaljenosti od par metara ne mogu dodati loptu u noge. Veliki su propusti u svim linijama, ali ja to ne mogu preko noći popraviti. Sreća što dolazi ova reprezentativna pauza, jer moramo nešto promijeniti budući da nam slijede veoma teške utakmice, a nalazimo se u zaista nezavidnoj situaciji", ističe Odović.

Olimpic je danas bio konkretniji i na kraju za jedan pogodak zasluženo odnio tri boda.

"Gosti su ekipa koja ima dosta igrača koji već dugo igraju skupa, odlično su vođeni i danas su iskoristili rupu i propust naše odbrane i veznog reda. Mi smo pokušali agresivnijim pristupom nešto više, imali smo neke šanse, da je ono pogodio Simić ko zna kako bi utakmica završila. Sve u svemu čestitam Olimpicu na zasluženoj pobjedi, a nas čeka dosta posla u narednom periodu", kazao je Odović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.