Plavi otputovali u Mađarsku

Odović: Moramo biti strpljivi, cilj je proći u 3. pretkolo

T. Hebib

Šef stručnog štaba sarajevskog Željezničara, Milomir Odović, dobro je raspoložen pred sutrašnji duel njegovih izabranika i mađarskog Ferencvaroša.

Šef struke Željezničara smatra da njegovi izabranici tokom cijelog susreta moraju biti oprezni jer Mađari su sposobni kazniti svako opuštanje.

"Ne izjašnjavam se oko tima do pred samu utakmicu. Imamo dvije tri opcije, odabrat ćemo najbolji. I sinoć smo u duelu Sarajeva i Lecha vidjeli da svako najmanje opuštanje bude kažnjeno. Mislim da je Ferencvaroš tu negdje u rangu sa Poljacima, tako da moramo biti jako oprezni", istakao je Odović.

Iskusni stručnjak smatra da njegov tim strpljivom igrom može napraviti par prilika na utakmici.

"Moramo kvalitetno držati loptu, ne smijemo se povlačiti. Svaka prilika da ugrozimo gol mora biti iskorištena. Nemamo imperativ da odmah jurimo prema njihovom golu, neko nadmudrivanje na sredini terena će odlučivati ko će imati više šansi. Malo smo uslovno rečeno neiskusni i to nam može biti problem, ali i prednost. Moramo imati timski duh, ako budemo pametno igrali sigurno će nam se otvoriti prostor za nešto više. Cilj je proći u 3. pretkolo, no u ovom trenutku mev intetresuje samo igra i pristup, zaključio je Odović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti