Odović: Nećemo se prilagođavati Željezničaru

Odović se vraća na Grbavicu

Odović: Nećemo se prilagođavati Željezničaru

A. Beganović

U okviru 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na Grbavici će snage odmjeriti domaći Željezničar i Olimpic.

Duel Željezničara i Olimpica na Grbvavici od velikog je značaja za obje ekipe. Plavi su u borbi za Evropu, dok se Vukovi bore za ostanak u društvu najboljih bosanskohercegovačkih klubova.

Tradicija nije na strani Olimpica, koji u dosadašnjih trinaest prvenstvenih okršaja nije osjetio slast pobjede nad Željom, a toga je svjestan i nekjadašnji trener Plavih koji sada predvodi Vukove s Otoke, Milomir Odović.

"Tradicija nije na našoj strani i toga smo svi svjesni. No, ne dolazimo na Grbavicu s bijelom zastavom. Pokušat ćemo ostvariti dobar rezultat", za SportSport.ba je istakao Odović.

Šef stručnog štaba Olimpica u prvom dijelu sezone s klupe je predvodio Plave, no danas ekipa s Grbavice ima sasvim drugačiji izgled.

"Željezničar je tokom zimskog prelaznog roka doveo mnogo kvalitetnih igrača. Igraju izabranici Edisa Mulalića dobro, no još uvijek nisu uigrani najbolje i to ćemo pokušati iskoristiti. Kada se ova Željina ekipa uigra teško da će je neko pobijediti", istakao je Odović.

Iako Vukovi dolaze na Grbavicu njihov trener ističe da se neće prilagođavati Željezničaru jer smatra da bi toi bilo pogubno.

"Ne, nećemo se prilagođavati igri Željezničara. To bi za nas bilo pogubno i kada bismo tako razmišljali, onda ne bismo trebali ni dolaziti na Grbavicu. Pokušat ćemo imati solidan posjed lopte koji mora biti kvalitetan jer u suprotnom nemamo šta tražiti. Željeznićar će imati veliku podršku, s tribina će biti veliki pritisak, ali uvjeren sam da će moji momci pokazati svoj maksimum. U takvoj smo situaciji da niti u jednom susretu do kraja ne smijemo kalkulisati. Svaki bod nam je od ogromnog značaja", zaključio je Odović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije