Odović optimističan pred duel s Borcem

Kup BiH, polufinale

Odović optimističan pred duel s Borcem

A. Beganović

Aktuelni osvajač Kupa Bosne i Hercegovine, Slavija, danas će u prvom polufinalnom susretu u Istočnom Sarajevu odmjeriti snage za trenutnim liderom premijerligaške karavane, banjalučkim Borcem, i sasvim sigurno nas očekuje dosta zanimljiv duel.

Trener Slavije, Milomir Odović, pred današnji susret smatra da njegovi izabranici mogu prevazići psihološku krizu, te upisati pobjedu.

"Svjesni smo da se nakon remija sa Travnikom nalazimo u psihološkoj krizi, ali isto tako smo uvjereni da ćemo danas dati sve od sebe i nadam se upisati pobjedu", rekao je za SportSport. ba trener Slavije Milomir Odović i dodao:

"Branimo titulu pobjednika Kupa BiH, a samo kroz ovo takmičenje možemo se dokopati Evrope. Imamo dobru ekipu i doista mislim da ćemo danas pokazati kvalitetnu igru. Uvažavamo Borac, ali pred našim gledaocima, ipak, Banjalučani nemaju šta tražiti. U današnjem susretu neću moći računati na Spalevića, koji je već igrao za Olimpik u Kupu, pa zbog toga nema pravo nastupa, no ostali igrači su mi na raspolaganju i to me raduje."

Odović je sinoć s tribina posmatrao duel Željezničara i Zrinjskog, i kako sam kaže oduševljen je igrom tima s Grbavice.

"Željezničar je u velikom usponu. Izabranici Amara Osima igraju u izvanrednoj formi. Vidi se da je atmosfera u ekipi sjajna i plod toga su fantastične igre i dobri rezultati", zaključio je Oodović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.