Nakon "generalke" protiv Bratstva

Odović: Ove stvari protiv Olimpica ne smijemo ponoviti

Fudbaleri Željezničara su u generalnoj probi pred nastavak takmičenja u BH Telecom Premijer ligi rezultatom 3:2 savladali sastav Bratstva iz Gračanice. Nakon utakmice na glavnom terenu stadiona Grbavica razgovarali smo sa Milomirom Odovićem, šefom stručnog štaba FK Željezničar.

"Kao i u većini utakmica koje smo odigrali imamo problema sa koncentracijom u zadnjoj liniji. I sada smo dopustili da nam protivnik pored ova dva gola, koja su definitivno morala biti spriječena i nisu su smjela dogoditi, napravi još tri-četiri situacije gdje nismo reagovali na pravi način. Igra prema naprijed bila je dobra, posebno u prvom i početkom drugog poluvremena, ali trebali smo postići još dva-tri gola. Dakle, ima određenih problema i to sam znao, ali evo ovo je prilika da vidimo gdje smo i da u odnosu na ovo što se događalo popravljamo neke stvari", rekao je Odović nakon utakmice sa Bratstvom. 

U preostalim danima do početka prvenstva Odovićevi izabranici raditi će upravo na stvarima koje u meču protiv Gračanlija nisu najbolje funkcionisale.

"Logično je da u nastavku radimo upravo na onim stvarima koje 'škripe'. Ovo je jedan presjek, jedna dobra utakmica, u kojoj se sve vidjelo i naravno da ove stvari protiv Olimpica ne smijemo ponoviti", istakao je Željin trener.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bratstvo se prikazalo u izuzetno dobrom svjetlu, a uz malo više koncetracije u napadu mogli su gosti izvući i pozitivniji rezultat. 

"Oni su već četiri-pet godina u vrhu Prve lige FBiH, i nije to naivna ekipa. U prvom poluvremenu sve što su uradili bio je rezultat naših grešaka, ali mi moramo na pravi način sagledati sve slabosti i reagovati na to", kazao je Odović na kraju razgovora za SportSport.ba.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti